Turism & Spații de Agrement

 

Turism

Potenţiale exploatări turistice pot majora economia comunei. Altele decât frumuseţea şi valoarea peisajelor naturale şi celor create de mâna omului, turiştii vor fi impresionaţi de ospitalitatea, obiceiurile şi folclorul tradiţional care s-au conservat atât de bine în această veche aşezare.

Administraţia locală a comunei este interesată de crearea, dezvoltarea, îmbunătăţirea infrastructurii specifice a turismului şi creşterea calităţii serviciilor prin sprijinirea investiţiilor în ridicarea hanurilor, caselor de vacanţă, hoteluri, moteluri, restaurante cu specific local, zone de campare, zone de antrenament sportiv, centre de vânătoare şi pescuit, rute de trekking forestier, centre de călărie, de golf, etc. Sunt aproape 300 ha de teren disponibile pentru investiţii în acest sector, la 3 km distanţă de drumul european E60, teren cu acces la utilităţi în proprietate privată.

Spatii de cazare – pe teritoriul comunei există 3 unităţi care oferă cazare şi masă:

  • Hotel-Restaurant  Il Capo Tour -Valencia
  • Hotel-Restaurant  Trandafirul Galben
  • Hotel-Restaurant  Hanul Vechi.

 

Spații de Agrement

Comuna Pieleşti nu duce lipsă de spaţii de agrement în cadrul cărora locuitorii comunei pot evada pentru o scurtă perioadă din cotidianul de zi de zi. Acestea sunt:

  • Parcul Central (Sat Pielești) – proaspăt reamenajat care conţine un uriaş aranjament floral ce prezintă numele comunei noastră.
  • Parcul Tineretului (Sat Pârşani)
  • Lacuri piscicole: Lacul Vlașca, întindere de 10000 m2 care este în curs de amenajare turistică.
  • Zona ecologică Brătești.
  • Zona ecologică Pădurea Câmpeni.

Pe lângă aceste obiective principale de agrement, comuna Pieleşti este înţesată cu aşa numitele zone de relaxare care se regăsesc la diverse intersecţii de străzi din cadrul comunei, care sunt formate de cele mai multe ori dintr-o succesiune de bănci care ocazional sunt aşezate pe lângă fântâni. Marea majoritate a acestor zone sunt îngrădite cu gărduleţe la joasă înălţime şi pot să se învecineze cu spaţii de joacă pentru copii.

 

Sus
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support