Infrastructură

Un detaliu de extremă importanţă care evidenţiază aşezarea geografică bună a comunei Pieleşti precum şi interesul edililor locali de a dezvolta cât mai mult infrastructura comunei, îl reprezintă construirea centurii de sud a oraşului Craiova care se construieşte pe terenuri de pe raza comunei Pieleşti, centură care ocoleşte prin sud oraşul Craiova şi care va face legătura, depinzând de ruta aleasă, cu următoarele oraşe importante ale Olteniei şi ţării:

  • Balş, Slatina, Piteşti, Bucuresti.
  • Bechet
  • Calafat
  • Filiaşi, Drobeta Turnu Severin.

Trebuie precizat că construirea centurii de sud a oraşului Craiova se execută din fonduri europene pe baza unui proiect aprobat.

Comuna Pieleşti dispune de alimentare cu apă curentă datorită unei staţii de pompare care se află pe raza satului Pieleşti din cadrul comunei şi care a fost realizată cu 10% fonduri de la bugetul local şi 90% fonduri guvernamentale obţinute prin intermediul ordonanţei 7.
Comuna  dispune şi de alimentare cu gaze.
Canalizarea comunei este în stadiu de execuţie.
În stadiul de execuţie sunt şi lucrări de modernizare drumuri.

Din punctul de vedere al stării drumurilor din cadrul comunei, drumurile comunale care brăzdează comuna au o lungime de 12 km, asfaltate în proporţie de 100%. Dintre acestea drumul judeţean asfaltat ce străbate comuna de la est la vest este încadrat într-un proiect de modernizare pe fonduri europene, proiect care a şi câştigat aceste fonduri europene urmând să se treacă la executarea sa.
Reţeaua de străzi din interiorul comunei totalizează o lungime de 12 km, din care 6 km sunt asfaltate, restul distanţei aflându-se în faza de execuție.
În cel mai scurt timp posibil comuna Pieleşti va beneficia şi de o retea de canalizare, reţea care se află în faza de proiect.

Un element important de precizat este faptul că pe raza comunei Pieleşti se va construi primul spital regional de urgenţă cu o capacitate de 1000 de paturi ce va prelua cazuri de urgenţă din toată zona Olteniei. Acesta va fi localizat la intrarea în comuna Pieleşti, lângă fabrica de tâmplărie şi geam termopan Casa Noastră – Q-Fort. Spitalul va fi dotat cu cele mai noi echipamente existente, şi va fi dotat şi cu un heliport, fiind capabil să primească cazuri de urgenţă medicală şi pe calea aerului.
Pe raza Comunei Pieleşti există 3 dispensare umane, un punct stomatologic şi două farmacii.

Din punct de vedere al educaţiei în comună există 3 şcoli cu trei grădiniţe afiliate.
De asemenea în cadrul comunei Pieleşti există 3 cămine culturale şi în curând va exista şi o casă de cultură care se află momentan în faza de proiectare. Aceasta va fi executată cu ajutorul fondurilor europene.

Un detaliu extrem de important pentru eventualii investitori interesaţi sa-şi desfăşoare activitatea pe raza comunei noastre este faptul că Pieleşti este vecin cu aeroportul internaţional Craiova, iar extinderea în viitorul apropiat a aeroportului se va face pe terenurile comunei Pielesti. În cadrul PUG-ului exista o zonă de extindere a aeroportului.

Pe centura ocolitoare de sud a orașului Craiova se va amenaja o mare piaţă agro-alimentară şi un târg săptămânal.

În ceea ce priveşte transportul în comun, pe raza comunei exista transport local şi transport judeţean ce leagă comuna cu oraşul Craiova
Prin comună trece şi o arteră principală de cale ferata, existând două puncte de îmbarcare în cadrul comunei una dintre ele cu statut de gară – Gara Pieleşti – precum şi Halta Toporaşi. Această cale ferată leagă punctele Rm. Vâlcea, Piteşti, Bucureşti prin Piatra Olt.

Drumul rapid Craiova – Pielești traversează comuna Pieleşti.

Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
Thumbnail 5
Thumbnail 6
Thumbnail 7
Thumbnail 8
Thumbnail 9
Thumbnail 10
previous arrow
next arrow
Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
Thumbnail 5
Thumbnail 6
Thumbnail 7
Thumbnail 8
Thumbnail 9
Thumbnail 10
previous arrow
next arrow
Sus
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support